ITFest 2011 la Universitatea de Vest Timisoara

Sunteti invitati pentru a incepe aventura prin IT la cea de-a sasea editie ITFest, care este unul dintre cele mai cunoscute concursuri nationale de IT din tara, cu o gama variata de evenimente.

Anul acesta, in plus fata de anii trecuti, a fost introdusa o noua categorie la concursul de proiecte, si anume aplicatii mobile, datorita dezvoltarii in ultimul an a acestui segment pe piata IT.

ITFest s-a nascut din nevoia tinerilor de a crea prin intermediul unor metode ce se aliniaza tendintelor viitorului. Tinerii resimt nevoia de a se adapta continuu la schimbarile din domeniul stiintei, de a tine pasul cu noutatile la nivel global, precum si nevoia de a integra cunostiintele din domeniul IT intr-o experienta profesionala.

Educatia formala este insuficienta, invechita si nu permite dezvoltarea atat pe plan personal cat si profesional in domeniul tehnologic. Aceasta problema este permanenta si resimtita de toti cei care au un contact mai profund cu mediul IT.

Pentru rezolvarea acestei probleme, ITFest ofera o experienta non-formala de invatare, complexa, prin care tinerii regasesc un spatiu familiar de discutie si de dezvoltare a propriilor idei, interactioneaza cu alti tineri cu aceleasi preocupari sau cu personalitati si autoritati din domeniu, si au un acces mult mai facil la informatie, realizandu-se astfel un transfer optim de experienta de la veteranii creatiei informatice la viitorii specialisti IT.

Editia din 2011 a ITFest va avea urmatoarele sectiuni:

  • Targul de Tehnologie, care aduce la un loc mediul privat si mediul academic. Companiile participante isi vor expune produsele pentru a putea fi studiate de vizitatorii evenimentului. De asemenea, Targul de Stiinta mai cuprinde si concursul de proiecte, finalistii putand si ei sa isi expuna proiectele in acelasi cadru.
  • Concursul de proiecte va avea urmatoarele 7 sectiuni: web programming, software programming, video, hardware, jocuri, aplicații mobile si design. Mai multe informatii privitoare la concurs si conditiile de participare puteti vedea accesand acest link.
  • Deoarece conferintele s-au bucurat de un real succes in editia din 2008, 2009 si 2010, acestea vor fi mentinute si in cea de-a șasea editie a evenimentului, fiind mult imbunatatite, pentru a aduce cat mai multe informatii utile și de actualitate tinerilor pasionati de IT.
  • Workshopurile sunt destinate oricarui tanar dornic de a dobandi niste aptitudini practice intr-un domeniu care il intereseaza. Acestea vor fi sustinute de specialisti in domeniu, delegati de companiile participante la evenimentul ITFest.
  • Lan Party este poate cea mai asteptata etapa, in care participantii pot interactiona si in spatiul virtual, prin unele din jocurile lor preferate, castigatorii fiind premiati. Aceasta se va desfasura in noaptea dintre a doua si a treia zi a festivalului, intr-unul din laboratoarele Universitatii de Vest. Spre deosebire de edițiile trecute, anul acesta inregistrarea la LanParty se va face online sau contactand unul dintre organizatori, și este mandatorie.

Evenimente conexe:

Expo Gadget

Targul de Tehnologie sau Expo Gadget aduce la un loc mediul privat si mediul academic. Companiile participante isi vor expune produsele pentru a putea fi studiate de vizitatorii evenimentului, in zilele de 28-29 aprilie. De asemenea, mai cuprinde si concursul de proiecte, finalistii putand si ei sa isi expuna proiectele in acelasi cadru.

Conferinte

In prima zi a evenimentului ITFest, vor avea loc prezentari din partea sponsorilor si cateva conferinte. Desi in 2007, ideea de conferinta nu a mai fost luata in considerare, in 2008 s-a bucurat de un real succes in randul tinerilor pasionati de IT, precum si in editiile urmatoare, din 2009, respectiv 2010. Temele conferintei vor include subiecte legate de noile si viitoarele tehnologii IT software si hardware, evenimente, subiecte legate de oportunitatile pe care le are in prezent un student pasionat de IT, tot ceea ce ati vrea sa auziti.

Conferintele vor fi sustinute intr-unul din amfiteatrele Universitatii de Vest, cu o capacitate de 300 de locuri.

Toate prezentarile si conferintele vor dura 50 de minute urmate de o pauza de 10 minute. Acestea se vor desfasura in ziua de 28 aprilie 2011, incepand cu orele 15:00, imediat dupa deschiderea ITFest 2011.

Workshop-uri

Vrei sa inveti ceva nou? Unii ar zice “Mergi la facultate!”.
Dar daca ceea ce vrei tu sa stii nu este acoperit de programa universitara? Noi am venit cu o solutie simpla: un set de workshopuri pe teme IT actuale.
Workshopurile sunt destinate oricarui tanar pasionat de IT, dornic de a dobandi niste aptitudini practice intr-un domeniu care il intereseaza. Acestea sunt sustinute de specialisti in domeniu, delegati de companiile participante la evenimentul ITFest.

Regulamentul de organizare si desfasurare a ITFest

Mai multe detalii: itfest.ro